Despre mine

Despre mine

 

Ma numesc Cristian Dragnea, am 44 de ani, locuiesc in Berlin.

M-am nascut si am crescut in Bucuresti, mai precis in Prelungirea Ghencea, si am avut “sansa” sa traiesc 16 ani sub comunism si apoi inca 8 in acelasi cartier. Unele lucruri s-au schimbat, altele au incremenit in anacronismul lor si le redescopar si astazi cind merg s-o vizitez pe mama: blocurile gri, strazile desfundate, cele cateva magazine triste, cainii vagabonzi, oamenii saraci. La astea s-au adaugat trotuarele blocate complet cu masini, disparitia locurilor de joaca si a copiilor de pe maidane, traficul complet congestionat. Cunosc multe alte locuri in Romania, unele mai bune, altele si mai rele, insa pulsul societatii romanesti il iau cel mai bine si de fiecare data la mine in cartier. Nu trebuie sa merg mai departe pentru a vedea ce efect au avut “schimbarile” politice din ultimii 26 de ani.

Am locuit, muncit si studiat (filozofie) in 5 tari: Romania, Spania, Franta, Belgia, Germania. In Germania am si predat timp de 4 ani filozofie pentru arhitecti la Universitatea Tehnica din Berlin (teorii ale spatiului, antropologie urbana).

Ma mandresc ca in Bruxelles am pus umarul la introducerea Initiativei Cetatenesti Europene in Tratatul de la Lisabona.

In Paris am lucrat timp de 1 an ca asistent social pentru insertia sociala si profesionala a categoriilor defavorizate de imigranti.

Incerc sa ma implic in sfirsit in viata politica si sa-mi folosesc persuasiunea sa conving cit mai multi s-o faca si ei. Cred ca doar o reinnoire masiva a oamenilor din politica romaneasca poate sa clinteasca status-quo-ul.