Nu am cum sa strang 1000 de semnaturi

Nu am cum sa strang 1000 de semnaturi

Asta e adevarul, trebuie sa fiu lucid. Data alegerilor e 11 decembrie, asta inseamna ca am pana pe 11 octombrie sa strang semnaturile. Inainte sa plec in vacanta, acum 3 saptamani, spuneam ca am strans 9 semnaturi. Asta pentru ca am organizat un picnic la care amici au venit si au pus pixul pe foaia mea.

M-am intors duminica, ieri mi-am verificat casuta postala, pe care o visam dand pe-afara de scrisori. Nimeni nu a trimis vreo semnatura prin posta. Deci am in continuare… 9 semnaturi din cele 1000 necesare 🙂 Stiam ca e greu cu sistemul legal, dar nu credeam ca e imposibil. In ziua de azi, cand toata lumea se entuziasmeaza in lumea virtuala si suporta mii de petitii cu un click, e gresit sa ceri cetatenilor sa-si sustina candidatii prin semnaturi trimise prin posta. Multi nici nu au imprimanta acasa, un pix nu mai reprezinta de mult un obiect necesar, cat despre mersul la posta, stat la coada, cumparat un timbru si un plic…ce sa mai vorbim.

Chiar si dupa interviul cu mine aparut in presa, multi oameni pe care nu-i cunosc s-au entuziasmat si mi-au trimis mesaje de sustinere si au cerut un link unde pot sa o faca concret. Dupa ce au aflat cum, au disparut in ceata. Am spus deja de atatea ori ca nu se poate semna online, incat am inceput sa visez la un asistent.

Pana si Remus Cernea, care a anuntat ca va candida independent, a zis ca daca e sa castige ca independent, ar fi o premiera istorica. Si el nu trebuie sa astepte semnaturile prin posta…

Dar jalea si decesul sperantei sunt sporturile nationale pe care incercam sa le depasim.

Am o idee. Am nevoie de 100 de persoane care sa realizeze imposibilul:

  1. sa printeze acest FORMULAR
  2. sa completeze formularul cu data alegerilor si numele candidatului (adica eu) in titlu + mentiunea “Candidat independent” (e clar specificat in formular; mai multe detalii, in pagina 26 a Legii electorale)
  3. sa gaseasca 10 sustinatori (intre care se pot include) pentru mine, care sa semneze in formular
  4. sa semneze sub tabel ca semnaturile alea sunt de la persoane reale, nu inventate de ea insasi
  5. sa trimita formularul cu cele 10 semnaturi, cateva zile inainte de 11 octombrie, la

Cristian Dragnea

Postfach 36 03 32

10973 Berlin

Germany

 

  • Pot semna doar cetateni romani cu domiciliul SAU resedinta in strainatate, indiferent de tara (ajunge deci daca au doar resedinta).
  • Pot folosi un act de identitate strain! Daca autoritatile vor sa-i verifice cetatenia, o pot face fara probleme (am intrebat la AEP).
  • Si nu trebuie sa fie inscrisi in prealabil in registrul electoral.
  • Voluntarii nu trebuie sa fie ei insisi rezidenti in strainatate.

Daca exista voluntari, ii rog sa ma anunte la cristian@dragnea.de, ca sa le adaug numele aici (cu acordul lor, desigur). Asa stim cum stam.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *