Ambasada din Berlin raspunde sesizarilor

Ambasada din Berlin raspunde sesizarilor

Pe 2 august am scris mai multor ambasade ale Romaniei in lumea larga, intreband de ce doar ambasada de la Londra ofera posibilitatea (numai romanilor din UK deci) sa se inregistreze electronic in Registrul Electoral, pentru a vota prin corespondenta, evitand astfel cozile si drumurile. E vorba practic de un formular electronic, care poate fi completat direct pe pagina ambasadei. Mi-a raspuns, in aceeasi zi, doar ambasada din Berlin, care nu a inteles intrebarea mea:

“Bună ziua domnule Dragnea,

Vă comunicăm că  formularul online de înscriere in Registrul Electoral poate fi descărcat încă de la începutul lunii aprilie 2016 prin butonul Alegeri Parlamentare 2016 – Votul in străinătate – (în secțiunea Actualitatea Ambasadei, în partea dreapta a site-ului): http://berlin.mae.ro/ . Aceste informații au fost postate, încă de la începutul campaniei de informare și pe pagina de facebook a ambasadei.

Pe pagina de web a AMBASADA ROMÂNIEI în Republica Federală Germania găsiti următoare postare:

 

MAE a lansat pe pagina sa de internet secţiunea dedicată organizării în străinătate a alegerilor parlamentare 2016

În scopul informării asupra organizării şi desfăşurării în străinătate a alegerilor parlamentare de la sfârşitul acestui an, pe pagina de internet a MAE a fost activată secţiunea , „Alegeri parlamentare 2016 – Votul în străinătate”. Aceasta conţine cele mai importante informaţii referitoare la cadrul legislativ (inclusiv în ceea ce priveşte votul prin corespondenţă), informaţii utile privind votul în străinătate,  precum şi informaţiile transmise ca parte a campaniei de informare derulată de  Ministerul Afacerilor Externe în parteneriat cu Autoritatea Electorală Permanentă.

Pagina de internet va fi actualizată permanent, pe măsură ce noi informaţii vor fi disponibile.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să se informeze din timp asupra procedurii de vot, pentru a-şi putea exercita dreptul de vot în străinătate în cele mai bune condiții.

Cu stimă,

Büro des Botschafters”

Le-am raspuns ca nu la formularul de descarcat si trimis prin posta ma refer, ci la un formular de transmitere electronica a datelor. De atunci nici un raspuns pana ieri, cand ambasada din Berlin a trimis urmatorul email listei lor de contacte:

Mult Stimate Doamne,/Mult Stimați Domni,

 

Din dorința de a contribui la asigurarea unor condiții de vot bune și civilizate, dorim să vă semnalăm faptul că înscrierea în Registrul electoral se va putea realiza până la data de 14 septembrie 2016 şi se va putea face şi prin transmiterea, în format electronic, a cererii și a documentelor care atestă cetățenia română și domiciliul/reședința în străinătate la adresa de e-mail berlin@mae.ro, cu mențiunea următoare în subiectul email-ului: Cerere de înscriere în Registrul electoral – alegeri parlamentare 2016.

Cererea de înscriere în Registrul electoral trebuie să fie completată, datată, semnată olograf și transmisă scanată, în format pdf.

V-am fi recunoscători dacă veți dori să transmiteți aceste informații și altor membri ai comunității românești din Germania, pentru a încerca sa sprijinim înscrierea cât mai multor persoane pentru exercitarea dreptului de vot prin corespondență sau înființarea de noi secții de vot, contribuind astfel la oferirea unor condiții civilizate de vot prin evitarea, pe cât posibil, a aglomerației în ziua scrutinului electoral.

Cu deosebită gratitudine pentru spijinul oferit împărtășirii acestor informații,

Gesandter-Botschaftsrat”

Iata ca networking-ul si initiativa cetatenilor pot complementa procesele interne ale MAE. Asta spune inca ceva: ca neincrederea romanilor in propriile institutii e asa de mare, incat nu-si mai dau seama ca sesizarile lor chiar pot fi luate in considerare, chiar daca nu mereu. Trebuie sa rcunoastem si asta.

Daca vrei sa-mi sustii candidatura din partea diasporei la parlamentare, poti afla aici cum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *