Razvan Ionut la cules de testimoniale

Razvan Ionut la cules de testimoniale

Razvan Ionut aka Al Pacino a postat pe Grupul FB “Romani in Germania” (cu 98 000 de membri!) urmatorul text cu poza:

razvan

Dupa 2 ore are peste 1000 de like-uri si 390 comentarii (and counting), in care romani din toata Germania posteaza poze cu ei la lucru si isi spun cu mandrie meseria. A fost nevoie de Razvan ca oamenii sa scape de jena si sa isi expuna in public destinul profesional si felul in care s-au integrat in societatea germana.

Mi se pare un eveniment demn de toata atentia, el arata cat de mult au nevoie romanii din diaspora sa se exprime si cat de importanta e pentru ei tema muncii ca integrare in societate.

Acum cateva luni am scris celor de la radioul de stat german WDR, care au programe in vreo 10 limbi straine pentru minoritatile conlocuitoare, sa-i intreb cum se face ca romanii nu au un program in limba lor, desi suntem a patra minoritate ca numar din Germania, dupa turci, polonezi si italieni (de fapt cam la egalitate, daca nu chiar deja inaintea italienilor). I-am zis ca facem noi cu vountariat. Mi-au raspuns ca sunt stramtorati cu banii, ca taxele stagneaza (radio-TV-ul de stat a strans in 2015 din taxele obligatorii peste 8 miliarde de euro!!) si ca emisiunile respective sunt pentru minoritati cu traditie istorica. Cum ar veni, migratia romanilor in Germania nu e nici istorica si nu are nici traditie.

Iarasi unii mai buni ca altii, minoritati cu diploma si altele repetente. Noroc cu facebook-ul, care nu discrimineaza intre cei care pot arata comunitatii poze cu ei la lucru.

Intrati sa vedeti, e captivant: aici (cat am scris articolul a urcat la 1200 de like-uri si 431 comentarii)

Nota: i-am cerut voie sa-i pun aici post-ul.

(Daca vrei sa-mi sustii candidatura din partea diasporei la parlamentare, afli aici cum)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *