Sustinere ≠ Vot!

Sustinere ≠ Vot!

Deja mai multi cetateni au inteles ca atunci cand spun “sustinere”, ma refer la vot. Am realizat brusc ca multi nu stiu ca e vorba de 2 (DOUA) etape, sa le numim examene, foarte greu de trecut pentru un neica-nimeni care vrea sa devina capitanul nostru:

  1. SUSTINEREA – recte strangerea de semnaturi de la familie, prieteni si, cu ceva noroc, necunoscuti. Pana acum se pare ca numarul minim de semnaturi necesar se ridica la 1000 (UNA MIE) semnaturi (ale cetatenilor romani rezidenti in orice stat strain al lumii). Deocamdata am 0 (ZERO) concrete, dar am numarat peste 160 de promisiuni 🙂 Ele trebuiesc depuse, deci stranse, semnaturile nu promisiunile, pana cu 60 de zile inainte de data alegerilor. Mai precis, daca se confirma zvonurile, pana pe 6 octombrie. Azi Tariceanu, sustinut de Basescu, au propus sa fie in noiembrie, dar se pare ca nu mai au atata influenta cat sa conteze propunerea lor.
  2. VOTUL – va fi, cum spuneam, probabil pe 4 decembrie. La acea data fie mergeti la ambasada sa stati la coada si sa sperati sa (ma) votati, fie (ma) votati ca boierii din canapea, rontaind floricele, DACA v-ati inscris in prealabil in Registrul electoral. Nu-mi sta capul acum sa calculez cate voturi m-ar trimite in Parlament, insa intai sa strang semnaturile ca sa pot candida si apoi imi dezlantui si echipa de campanie electorala (formata din mine si, se pare, cativa care deja strang pentru mine semnaturi :-O)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *